Groene Poort Wandeltocht

RK Kerk van Maria Onbevlekt Ontvangen

RK Kerk Zenderen, klik hier voor uitvergroten foto

Deze kerk behoorde ooit bij het Karmelklooster. Aanvankelijk was er in Zenderen een afzonderlijke parochiekerk, De Stephanuskerk. Deze stond op de plaats van de huidige begraafplaats. Deze kerk werd gebouwd in 1798 en in 1946 afgebroken. Het Rooms Katholieke leven concentreerde zich daarna rond de kloosterkerk, de kerk van Onze Lieve Vrouw Onbevlekt Ontvangen. De pastorale zorg is toevertrouwd aan de paters Karmelieten. In de kerk zijn beelden te bewonderen van een piëta, van “Christus op de koude steen” en een zevental beelden van karmelheiligen. In de kerk worden ook regelmatig concerten gegeven.

De gemeenschap van Zenderen heeft een Beeldenroute ontwikkeld, die bij de RK Kerk van start gaat. De Beeldenroute is zeer de moeite waard en is verkrijgbaar bij de VVV-Borne, RK-Kerk Zenderen en Partycentrum Lutke Hulscher.

Anecdote:
Indertijd was de paterskerk ook de biechtkerk van de streek. Pater Ferdinand was om zijn milde houding een geliefde biechtvader.Het hele jaar door werd er biecht gehoord. Maar vooral met hoogtijdagen als Kerst en Pasen stroomden de mensen toe. Ook de buschauffeur ontging dat niet en als hij de kerk naderde om te stoppen, riep hij: "Zondaars uitstappen".