PmWiki - JanTerKeurspad

Onthulling naambord Jan ter Keurspad

Dinsdag 8 januari was het een jaar geleden dat het Kloosterpad Zenderen door plotseling overlijden afscheid moest nemen van één van haar oprichters: Jan ter Keurs.

Deze middag werd het naambord onthuld, dat geplaatst is aan het pad dat langs de weilanden van de familie ter Keurs loopt. We verzamelden ons bij de familie ter Keurs. Tegen 16.00 uur ging het te voet naar het pad. Vele brandende fakkels hadden de groep wandelaars naar deze plek moeten leiden. Helaas dachten de weergoden er anders over.

Onder het toeziend oog van zo’n 50 genodigden heeft pater Jan Korterik na een kort woordje het naambord onthuld. Hij was degene die met het idee kwam om dat pad het Jan ter Keurspad te noemen. Als werkgroep kwamen we toen op de gedachte om dit op 8 januari, precies een jaar na zijn overlijden, gestalte te geven. Vervolgens werd het pad, omzoomd door lichtjes, door iedereen gelopen. Bij terugkeer in de schuur stond er koffie en thee met heerlijke krentewegge klaar voor de aanwezigen. Op de houten wanden waren een aantal fotocollages gecreëerd rondom de thema’s van de projecten waarin Jan een rol van betekenis heeft gehad. Vincent Kuipers lichtte deze collages toe met herinneringen over het verloop van het een en ander. Zo kwamen uiteraard de wandelingen aan bod, maar ook de bouw van de Mariakapel, de kruiswegstaties, de onderdoorgang spoor en het Middeleeuws Weleveld.

De familie ter Keurs was erg blij met het initiatief van de werkgroep om juist op deze datum nog eens extra stil te staan bij alles wat Jan met zijn harde werken voor elkaar heeft gekregen. Een echte Twent, waar we als werkgroep graag voor onze zgn. “keukentafelvergaderingen” kwamen. We missen hem nog alle dagen.

Werkgroep Kloosterpad