PmWiki - Herfstwandeling

Uit de pers 8 november 2007

Kloosterpad voert vele wandelaars massaal door kleurrijke omgeving

Wandelen over de Zenderensche Es, langs de verschillende kloosters en genieten van de vele attracties onderweg. Dat kon afgelopen zondag door het Kloosterpad te lopen. Ruim 800 wandelaars trokken de stoute schoenen aan en probeerden de nieuwe tocht uit.


Wandelen langs kloosters slaat aan.De wandelroute kan in principe elke dag gelopen worden, maar vier keer per jaar wil de organiserende werkgroep deze tocht meer aankleden met extra attracties in het teken van cultuur, religie en historie. Deze zondag vond de eerste editie plaats.

Bij het Bezinningscentrum de Zwanenhof werd gestart. Na een kop koffie en een rondleiding door de kapel konden de deelnemers kiezen uit een tocht van 7km of van 13 km. Elk half uur ging er een groep van start. Op de route deed men verschillende gebouwen aan waar tevens één activiteit was opgezet. Zo kon in het Karmelietessenklooster de DVD gekeken worden over het leven in het slotklooster. De belangstelling was zo groot dat er op sommige momenten amper plaats was voor de vele bezoekers. Nooit eerder brandden er zoveel kaarsjes voor het Mariabeeld. In het Karmelietenklooster aan de overkant trok een bijzondere iconententoonstelling vervaardigd door André Bourgonje alle aandacht. De kunstenaar was zelf aanwezig om een demonstratie te geven. Boerderij ter Keurs had zijn bloemschikatelier geopend en in het Jachthuis van de familie Kwint werd de historie van het landgoed Weleveld belicht.

De route voerde tevens langs Lutke Hulscher, Pleisterplaats Rabo Schele, 't Oale Bakkershoes en Erve Beerthuis waarde wandelaars iets te eten of te drinken kon krijgen en even de benen konden strekkén. Lies Maathuis van de organiserende werkgroëp is zeer tevreden over het verloop van deze eerste aangeklede wandeltocht. "Een' geweldige opkomst. Bij de Zwanenhof waren amper parkeerplaatsen genoeg. Het was echt knetterdruk, maar wel gezellig. We hebben ontzettend veel positieve reacties gehad en dat doetje goed".

De Zwanenhof was tevens eindpunt en daar stond een heerlijke kop snert klaar na afloop. Op 16 december staat er weer een aangeklede tocht op de rol. Dan zal de route in het teken van kerstmis staan.
Het Kloosterpad kan ook zo gelopen worden. Routeboekjes zijn verkrijgbaar bij de Zwanenhof, de VVV, 't Oale Bakkershoes Hertme en Tankstation Texaco in Zenderen.

Bron: Bornse Courant