Groene Poort Wandeltocht

Kuierroute Zenderen-Hertme

Kuierroutes zijn flinke wandelingen van zo'n 20 km met in de meeste gevallen een mogelijkheid om de route in tot korten. Kuieren heeft in Overijssel een dubbele betekenis, namelijk wandelen en praten. Met de kuierroutes maakt de wandelaar op een prettige en informatieve manier kennis met het Overijsselse landschap.

De routes lopen over de mooiste weggetjes en langs de interessantste plekken in de dorpen. Heldere routebeschrijvingen tussen de teksten en een gedetailleerde topografische kaart wijzen u de weg. De routes zijn niet gemarkeerd.

Door de teksten in de kuierroute wordt een dimensie aan het wandelen toegevoegd: het boekje informeert u over het ontstaan van het landschap, over overblijfselen van vroegere van vroegere ontwikkelingen en interessante gebeurtenissen.

Kuierroute Zenderen-Hertme is ca. 14 km lang. Startpunten van deze route zijn: restaurant Het Seminar in Zenderen en hotel-restaurant Jachtlust in Hertme. De route voert langs de Bornse Beek, openluchttheater Hertme en het Spookhuis.

Klik hier voor een (foto-)verslag van deze wandeling.